Cat costa SEO? Studiați posibilitatea de a crea un site web și vă interesează SEO? Ai dreptate, un site care nu este optimizat seo primește în general puțin trafic. Dar cât costă optimizarea naturală,… numită și SEO? Odată creat site-ul, ce tipuri de costuri va trebui să vă asumați? Detaliem totul în acest articol!

Ce este optimizarea seo naturală?

Referința naturală a unui site web, sau SEO, corespunde capacității acestuia de a se poziționa în Google

În primul rând, trebuie să faceți diferența între un site indexat și un site optimizat:

 • Site-ul indexat este prezent pe motoarele de căutare. De exemplu, poate fi găsit dacă introduceți numele site-ului în bara de căutare. Aceasta înseamnă deci că motorul de căutare a ținut cont de existența sa. Cu toate acestea, nu vă recomandă neapărat site-ul în pozițiile sale de top. Cu un site care este doar indexat, din păcate nu dobândim trafic (sau foarte puțin).
 • Site-ul optimizat seo este prezent pe prima pagină a interogărilor care îl interesează. Acesta va viza și obține cele mai bune poziții pe SERP-uri (Search Engine Result Page). Scopul său va fi acela de a fi sugerat printre primele site-uri pentru anumiți termeni de căutare. Aceste solicitări vor avea o relație directă cu activitățile companiei. În cazul unui site optimizat, dobândim trafic pe termen lung!


Optimizarea naturală corespunde așadar poziționării site-ului și acțiunilor implementate pentru optimizarea acestuia. Scopul SEO este, prin urmare, să poziționeze un site pe primul loc in Google pentru interogările selectate. Acest lucru va avea multe avantaje, atât în ​​achiziția de trafic, cât și în dezvoltarea e-notorietății tale.

SEO nu este ramura gratuită a SEM?


SEM (Search Engine Marketing) corespunde acțiunilor de marketing implementate pe motoarele de căutare. SEM este alcătuit din două ramuri principale:

 1. SEO (optimizare pentru motoarele de căutare)
 2. SEA ((Publicitatea în motoarele de căutare)


SEO diferă de SEA prin absența finanțării publicitare. În SEA, vom căuta să fim afișați și pe prima pagină a Google, dar datorită reclamelor sponsorizate. Pentru a face acest lucru, vom folosi, de exemplu, Google Ads sau alte instrumente de publicitate pentru motoarele de căutare.

În acest sens, SEO este adesea considerată ramura „liberă” a SEM. Totuși, nu vă lăsați păcăliți! Totuși, SEO nu este gratuit! Dimpotrivă, cantitatea de muncă pe care o reprezintă și abilitățile pe care le necesită merită din plin remunerația.

În anumite condiții, SEO poate rămâne gratuit (va trebui apoi să îl gestionați singur). În acest sens, tot te va costa energie și timp în loc de o contribuție financiară. Și din nou aici, s-ar putea să întâlnești anumite limite! Anumite acțiuni SEO, în special Netlinking, necesită în general un buget.

În general, pentru un SEO eficient, este mai bine să angajezi un expert. Remunerația acestui expert SEO este esențială și depinde mai ales de furnizorul de servicii ales. Să vedem cât poate costa SEO și ce poate influența prețul acestuia.

Cât costă SEO pentru un articol sau un site web?


Cat costa SEO? Costul de referință naturală a unui site web nu este fix. Într-adevăr, deja, pentru că SEO poate include multe servicii diferite. De asemenea, pentru că costul SEO poate varia de la un site la altul, sau de la un furnizor de servicii la altul. Daca ai cautat ” site web pret ” iata mai jos cateva tarife seo.

Vă rugăm să rețineți că, în general, prețurile medii sunt estimate la:

 • Tarif mediu orar de 50 EUR pentru un expert SEO (interval între 50 EUR și 150 EUR/h).
 • Tarif zilnic de la 100 EUR (cost extrem de mic) la 500 EUR pentru agenții.
 • 50 EUR pe zi pentru monitorizarea SEO (adică între 500 EUR și 1000 EUR pe lună, în funcție de serviciu)
 • 2.5000 € până la 15.000 € pentru proiecte unice
Cat costa seo

Cat costa SEO facut de un expert?


Cat costa SEO realizat de un expert? Din momentul în care doriți să delegați SEO site-ului dvs., pot apărea mai multe costuri. Într-adevăr, iată câteva exemple de diverse servicii, legate de referirea naturală a unui site (listă informativa):

Analiza unui site printr-un Audit SEO și implementarea unei strategii de netlinking

 • Auditul SEO va avea ca scop analiza site-ului dvs. și determinarea lacunelor și oportunităților acestuia în ceea ce privește SEO. Veți avea o vedere de ansamblu asupra performanței site-ului dvs. și a domeniilor de îmbunătățire. Veți putea implementa o strategie SEO menită să vă permită să vă optimizați poziționarea SERP. Acest audit și această strategie sunt complexe de implementat și complementare. Sunt primul pas către succesul SEO și pot costa între 500 și 5.000 de euro, în funcție de agenție.
Optimizarea structurii unui site sau reproiectarea acestuia

 • În funcție de nevoile și obiectivele tale, nu este imposibil ca site-ul tău să aibă nevoie de o revizie majoră. Prin urmare, furnizorul tău de servicii va trebui să preia arhitectura site-ului tău pentru a-l optimiza. În unele cazuri, site-urile necesită o revizuire completă pentru un SEO bun. Acest serviciu va depinde de nevoile observate și poate fi facturat de la câteva sute la câteva mii de euro în funcție de site.
Optimizare SEO pe pagină

 • Optimizarea on-page a site-ului dvs. trebuie efectuată pe fiecare dintre paginile dvs. web. În funcție de site și de numărul de pagini, acest lucru poate fi așadar mai mult sau mai puțin important. Această optimizare se referă la conținutul și marcarea diferitelor pagini. Acesta este un pas de bază în SEO, dar totuși lung și important! În funcție de numărul de pagini, această optimizare vă poate costa între 500 EUR și mai mult de 5.000 EUR.
Creare de conținut SEO pentru site-ul dvs

 • Printre serviciile SEO scumpe, găsim conținut scris și creat. În special, pagini web sau articole de blog care vă vor permite să vă dezvoltați SEO. Scrierea de conținut SEO Friendly are un cost care variază în funcție de tipul de text sau de numărul de cuvinte. În funcție de experiența editorului, sau de opțiunile posibile (ilustrări, integrare de link-uri etc.) prețurile pot merge de la simplu la triplu. În general, costul unei pagini scrise variază de la 50 EUR la 500 EUR.
Netlinking, cost la care sa te aștepti în SEO

 • Unul dintre costurile la care te aștepți în SEO, chiar dacă te ocupi singur de asta, este Netlinking. Această acțiune, care constă în obținerea de backlink-uri către site-ul dvs., este rareori gratuită! Într-adevăr, site-urile la care mergeți pentru solicitările dumneavoastră vă vor cere remunerație. Cu excepția cazului în care optați pentru linkbaiting, care va dura mult timp, linkbuildingul se plătește de la sine! Astfel, un backlink va costa între 25€ și 300€ fiecare. În mod ideal, veți avea nevoie de câteva zeci sau chiar câteva sute. Vă rugăm să rețineți că, calitatea prevalează întotdeauna asupra cantității!

În plus, aceste servicii diferite pot fi grupate în suport lunar. Costul poate varia, dar rareori va fi sub 1.500 EUR pe lună.

Pret expert seo – Cat costa un expert seo

Ce factori influențează costul SEO al unui site?

Credem că este important să subliniem că anumiți factori vor influența costul SEO.

În primul rând, expertiza agenției dumneavoastră. Desigur, în funcție de furnizorul de servicii căruia îi încredințați SEO, prețul se va schimba. Cu cât agenția ta SEO are mai puțină experiență, cu atât prețurile mai mici îți vor oferi. Ca in toate domeniile, cu cat un profesionist este mai experimentat, cu atat preturile acestora vor evolua mai mult. Chiar dacă înseamnă împrăștierea bugetului în timp, te sfătuim să alegi un furnizor de servicii cu experiență. Acest lucru va putea să vă sfătuiască eficient și să dezvolte performanța SEO a site-ului dvs.

Conteaza si aspectul competitiv sau nu al sectorului de activitate al firmei. Într-adevăr, cu cât un sector este mai competitiv, cu atât va fi mai dificil să te poziționezi în primele pagini și locuri. Dacă toți concurenții tăi investesc în SEO lor, va trebui să faci același lucru de partea ta. SEO este într-adevăr o competiție cu alte site-uri prezente în SERP-uri. Nu este întotdeauna ușor să găsești un loc, iar anumite sectoare o fac și mai dificilă.

Prețul unui serviciu SEO poate depinde și de alți factori. Obiectivele companiei, în special în ceea ce privește rentabilitatea investiției, vor fi importante. La fel ca calitatea inițială și complexitatea site-ului pe care compania o are. După cum ați înțeles, costul unui serviciu SEO variază, așadar, în funcție de mulți factori.

În concluzie, ne amintim că costul unui serviciu SEO nu este fix. Că referința naturală a site-ului tău va cere să aloci un buget. Sau din nou, că domeniile de finanțat în SEO pot fi numeroase. În general, este mai bine să bugetezi cel puțin 50 € pe zi pentru un serviciu SEO corect. Pentru a obține o estimare precisă a unui serviciu SEO pentru site-ul dvs., vă invităm să ne contactați! În funcție de proiectul tău, echipele noastre de experți te vor ajuta să vezi lucrurile mai clar!