Ce este un backlink si care sunt avantajele sale? De ce ai nevoie de un backlink pentru un site web si cat de util este? Iata mai jos un articol dedicat acestor backlink-uri.

Ce este un backlink? Un backlink, cunoscut și sub numele de link de intrare sau link de iesire, este un link creat atunci când un site web face referire spre un alt site web. Gândește-te la asta ca la un vot de încredere dat de un site catre altul. Cu cât un site are mai multe backlink-uri, cu atât va fi clasat mai sus în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare Google sau Bing.

Ce este un baclink si cun functioneaza

Ce este un backlink?

Aceste backlink-uri sunt importante pentru un site web atunci cand sunt acordate de un alt utilizator. In mare, sunt un fel de voturi de incredere sau de lagaturi pe diferite cuvinte cheie intre doua situri. Prin intermediul acestor backlink-uri, robotii Google se deplaseaza de la un site la altul acordandu-le mai multa atentie. Fiecare backlink ( link de intrare ) poate avea o anumita valoare daca este postat ( link de iesire ) pe un site deja clasat mai bine.

Desi nu este o regula, totusi,… un site web care are mai multe backlink-uri de intrare din partea altor web site-uri, are un procentaj mai mare de clasificare in rezultatele de cautare. Pentru mai multe detalii despre ” ce este un backlink ” …. citeste acest articol!

Un backlink poate face referire la site-ul tau atunci cand anumite cuvinte, produse, etc pot fii mai bine explicite pe site-ul catre care face trimitere. Fiecare backlink are o anume valoare data de site-ul web de pe care a fost postat. In general, un backlink este un lucru bun si util pentru site-ul dvs are intentii bune.

Backlink-uri

Exista insa si backlink-uri cu caracter nedorit. Aceste link-uri cu caracter nedorit sunt postate de utilizatori pentru a defaima un site sau pentru o publicitate mincinoasa. Robotii Google se plimba prin intermediul acestor link-uri intre paginile unui site sau intre site-uri si acorda o anume valoare acelei pagini sau site-ului in sine.

Cum obtinem aceste backlink-uri?

Pentru a obtine cat mai multe backlink-uri trebuie sa va adresati unui extert seo. Deasemenea puteti discuta cu un freelancer, agentie web sau web master care are si optiunea: ( schimbul de link-uri ). Desi nu sunt greu de atasat aceste link-uri, totusi exista o anumita strategie pentru a aduce un + valoare. De exemplu, nu putem adauga un link pe un cuvant cheie ” creare site web ” catre un site de constructii. Fiecare link trebuie sa fie atasat unui cuvant cheie util. Adaugarea de link-uri pe cuvinte cheie fara legatura cu pagina unde face trimitere nu sunt link-uri utile.

Google sau alte motoare de cautare poate indexa gresit pagina catre care se face trimitere sau chiar intreg site-ul.

Pentru a obtine cat mai multe backlink-uri exista doua posibilitati. 1. Cumparati link-uri de calitate ( adica de pe site-uri web curate ) si va asigurati ca sunt exact ce aveti dvs nevoie. Si 2, faceti schimb de link-uri cu alte site-uri web pe care le cunoasteti. Fiecare schimb de link-uri trebuie sa fie benefic de ambele parti.

Schimb de link-uri

Care este diferenta intre backlink-uri?

Diferenta intre backlink-uri este catalogata de cuvantul cheie ales pe care se pune un link sau de prestigiul web site-ului care trimite un link. Ca sa fiu mai inteles, un link este ca si un restaurant sau Mcdonald’s pe care il vedem peste tot. Cu cat vedem mai multe restaurante de la aceasi companie cu atat ele sunt mai renumite. Insa, asta nu inseamna ca un restaurant in speta un link, este si valoros! Aici sunt cu totul alte discutii.

Cum recunoastem un backlink de calitate?

Un backlink de calitate sau un link de calitate il recunoastem dupa mai multe aspecte. Fiecare criteriu de departajare conteaza foarte mult. Exista web site-uri care au nevoie de linku-uri de promovare sau de obtinerea clienti. Deasemenea, exista companii care au nevoie de o clasificare mai buna in rezultatele de cautare.

De regula, un link sau un backlink poate propulsa un site web in top cautari pe Google!

Un link de calitate este acela care vine din partea unui utilizator sau a unui site web care are legatura cu web site-ul dvs. Daca postam un link pe Facebook sau Youtube de exemplu, acesta este un link de domeniu. Acestea au o anumita valoare data de robotul Google.

Insa, daca adaugam un link pe un anume cuvant cheie dintr-un articol care face referire la site-ul dvs sau la un produs & serviciu, acesta este un link mai bun ca si valoare. In mare, este un link de o calitate mai buna cu un punctaj mai mare fara de un link de tipul numelui de domeniu.

Care este diferenta intre un BACKLINK si un LINK ?

Intre un backlink si un link nu sunt diferente. Este exact ca si cum ne am intreba: care este diferenta intre o vila si o casa cu mansarda. Desigur, exista o diferenta de talie sau volum dar ambele sunt case. Cand vine vorba de un backlink, acest cuvant este utilizat de catre web masteri in diferite practici. Iata mai jos cateva dintre ele:

 1. Un backlink este un link de intoarcere catre expeditor. Adica, expeditorul a trimis un link catre site-ul dvs solicitand acelasi lucru pe un anume cuvant cheie. Acel ( cuvant cheie ) este ales de catre expeditor in functie de web site-ul sau sau de continutul afisat. Daca un site web care receptioneaza un link de retur ( backlink ) ofera servicii de constructii, atunci putem atasa un link pentru: constructii, renovari, zidarie, rigips, etc.
 2. Un link este acelasi lucru cu un backlink. Un link poate fii adaugat pe un cuvant cheie care face trimitere catre un anume articol, produs sau serviciu. Aceste link-uri sunt adaugate ca si link de iesire ( vezi mai jos detalii ) din site, ca intentie sau ca promovare. Un link postat sau adaugat de catre utilizator poate fii cu intentie de a obtine un backlink sau fara.
 3. Un link de tip video este un link normal care face trimitere la un video postat pe Youtube sau alte portaluri de acest gen. Pentru a inbogatii aceasta pagina cu un continut bun, am ales sa adaug un link youtube care are ceva in comun cu acest articol.

Ce sunt backlink-urile de tip spam?

Un backlink sau un link de tip spam este o trimitere catre site-ul dvs de pe un site, publicatie sau articol inadecvat cu serviciile oferite. Deasemenea, daca site-ul de pe care se trimite acest link este unul catalogat ca spamer sau virusat atunci obtineti si dvs o declasificare. Un link rau intentionat poate arunca un web site in ultimele pagini Google. Acestea se pot sterge sau elimina cu ajutorul Google insa dureaza ceva timp.

Aceste practici sunt utilizate de catre utilizatorii care vor sa faca rau unui site anume. Aici putem vorbii atat de robotii spameri cat si de persoane care fac din asta un job. De regula, concurenta la nivel mondial utilizeaza aceste practici de defaimare sau denigrare a unui site web.

Pentru mai multe informatii, am adaugat un video de pe youtube in dorinta de a va informa si mai mult despre backlink-uri. Desi nu cunosc cine este persoana care da explicatii despre spam, link sau backlink, totusi am ales sa postez acest video.

Ca si articol, profit de cunostintele respectivului vlogher si le propun si utilizatorilor mei facand promovare si acestui canal. Acesta se numeste un link de trimetere catre un site sau vlog. Diferenta este ca acest link este de tip video si nu un link normal. Cand spun link normal ma refer la un link adaugat pe un cuvant cheie.

Care este perioada prin care un robot Google vede toate link-urile trimise catre web site-ul meu?

Perioada de timp prin care un robot Google citeste sau vede toate link-urile trimise catre web site-ul dvs poate fii de zile, saptamani sau luni. Pentru ca Google sau alte motoare de cautare gen Bing sa poata accesa rapid site-ul dvs sunt necesare link-uri de calitate postate pe site-uri de calitate.

Un site de calitate poate fii: Facebook, Youtube, Linkedin, etc. Insa, pentru un link de o calitate si mai mare este nevoie ca acesta sa vina dintr-un articol postat pe un site curat sau bine clasificat. Cu cat site-ul care face referire la pgina dvs este mai curtat de alte link-uri cu atat robotul google vine de mai multe ori si la dvs.

Un link de calitate

Daca postam link-uri pe un site unde Google vine o data la 3 luni, automat nu am castigat valoare rapida. Insa, daca obtinem link-uri de pe un site cu multe backlink-uri de intrare, robotul Google vine mai des pe site-ul dvs. Nu uita, robotii Google se plimba din link in link si inregistreaza date de pe un site web. Daca nu exista link-uri catre site-ul dvs, robotul nu vine si implicit nu da valoare paginii dvs.

Ce avantaje avem cu backlink-uri de calitate?

Cu un backlink sau link de calitate, putem obtine o clasificare mai buna pe Google. Daca avem o clasificare mai buna, automat suntem vizibili. Daca suntem vizibili putem vinde produse sau castiga din publicitate. Departajarea fata de concurenta se face prin diferite metode de clasificare si punctaj. Iata cateva dintre acestea:

 1. Continut unic sau aproape unic ( continut modificat )
 2. Cuvinte cheie simple si utile
 3. Backlink-uri catre alte web site-uri
 4. Poze unice sau cu continut unic ( modificate )
 5. Backlink-uri cu web site-uri de calitate
 6. Link-uri cu referire catre Youtube sau Dailymotion
 7. Continut de tip video
 8. Continut de tip SEO pentru articole
 9. Continut de tio SEO pentru produse
 10. Link-uri interne intre diferite pagini de tip atasare
 11. Harta site web pe intelesul robotului ( un fel de Google Maps )

Pe langa o pozitionare mai buna, un backlink atrage si clienti veniti de pe alte site-uri. Daca vinzi tamplarie aluminiu si ai un meseriasi care face renovari, automat ii pui un link la tine pe site. Ca sa obtii un link de retur ( backlink ), ii soliciti acelasi lucru de pe pagina sa web.

De ce trebuie sa punem si noi link-uri catre alte web site-uri?

Adaugarea de link-uri pe un site este ca o strada prin care un robot poate iesi din site-ul dvs. Daca un robot ajunge la dvs pe site dar nu poate sa mai plece, acesta este condamnat. Desigur, robotul are portitele sale sa iese de pe un site, sare gardul spre exemplu :). De preferinta si pt un punctaj bun, lasati o poarta deschisa pentru acesti roboti. Este ca si cum ajungeti cu masina pe o strada infundata si ingusta!

Daca adaugam link-uri catre alte site-uri doar ca sa iese acel robot, este o decizie gresita. Trebuie adaugate link-uri catre un continut care sa corespunda cu pagina dvs web. Desigur, poti adauga un link de retur catre cel care a trimis deja catre pagina dvs. Fiecare link de intrare sau iesire trebuie sa fie de calitate.