Site web pret. Afla cat costa un site web de prezentare, e-commerce sau personalizat datorita calculatorului nostru online de preturi. Obtine tarife exacte pentru un site sau solicita un deviz detaliat.

Cand ai de gand sa realizezi un site web, prima data te gandesti la bani. Deasemenea, vei cauta pe Google ” site web pret ” sau ” „cat costa un site web„. Cam asa incepem toti atunci cand cautam variante de preturi pentru un site web. Ei bine…, de la un pret gasit pe internet si pana la ceeace doresti in final, este cale lunga. Pentru a propune solutii concrete de tarifare sau de preturi, am conceput un calculator online.

Site web pret online sau cat costa un site?

Site web pret online. Pentru a obtine un tarif, este necesar sa intri in contact cu un dezvoltator web, freelancer sau agentie web. Aveti posibilitatea sa discutati cu un freelancer, sa aflati un „pret pentru un site web„…, sau sa calculati online. Cel mai simplu mod de a afla cat costa un site web, este sa accesati un calculator online. Sau sa obtineti un deviz detaliat. Pentru utilizatorii de continut sau pentru clientii nostri, SITEWEBMAG va pune la dispozitie cateva idei de tarife.

Preturi generale intre 500 EUR si 25.000 EUR

 1. Un site web de 10 pagini de prezentare costa in general intre 500€ si 750€. Acest pret nu contine costurile cu domeniul sau cu gazduirea.
 2. Daca vrem un web site de prezentare cu maxim 10 produse, acesta poate costa intre 1000€ si 1500€
 3. Pentru un site personalizat cu articole, e-commerce si SEO + backlink-uri, pretul unui asemenea web site poate evolua intre 3.000€ si 15.000€. Acest pret poate ajunge si la 25.000€.

Un site web optimizat seo, poate costa intre 1.500€ si 25.000€ pentru un portal de mare capacitate sau intre 250€ si 3500€ pentru un site web de prezentare. Diferenta este de data de numarul de pagini, articole sau produse adaugate.

SitewebMAG.com

Cat costa un site web la cheie?

Cat costa un site web la cheie? Iata o intrebare la care te gandesti atunci cand vrei un site web la cheie. Pe internet gasim diferite idei de preturi sau tarificari orare. Fiecare agentie sau dezvoltator web propun solutii de preturi diversificate. Ei bine…, un site web corect care sa aduca utilizatori sau clienti, trebuie sa fie fondat pe o structura solida. Deasemenea, trebuie si o optimizare buna. Inainte de a afla cat costa un site web, iata mai jos 10 principii de baza:

 1. Gazduire pe un server performant de preferat cu un Cpanel.
 2. Alegerea unui domeniu de tip seo simplu si usor de retinut.
 3. Alegerea unui firme de gazduire domenii si servere virtuale bune.
 4. Optinerea unei adrese ip dedicata pentru gazda si domeniul vostru.
 5. Folosirea HTTPS si nu HTTP pentru o securitate mai mare.
 6. Construirea unui site web pe o platforma inteligenta si renumita.
 7. Utilizarea unui seo unic pentru un site web performant.
 8. Realizarea si conceperea de articole de tip blog pentru o vizibilitate mai puternica pe Google.
 9. Adaugarea de produse realizate seo atat ca si continut cat si ca imagini.
 10. Obtinerea de backlink-uri pentru o imagine mai buna si o pozitionare ideala in top Google.

NOTA: Bine bine, dar de ce vorbim de https, cpanel sau gazduire? Toate aceste etape duc la o analiza completa a unui motor de cautare care are ca sarcina sa indexseze un site web. Pentru departajarea miliardelor de web site-uri din toata lumea, Google foloseste diferite tehnici de punctaj incepand cu gazduirea.

seo ranking web site google
seo ranking web site google

Site web pret la cheie

Pentru a obtine preturi site web la cheie, este necesar sa va indreptati catre un web master. Sa completati formularul nostru online de contact sau sa calculati datorita calculatorului nostru de site web pret online. Ca sa putem face diferenta intre un pret general pentru un site web si unul la cheie, va propunem cateva idei de tarife.

 1. Realizarea site web servicii restranse gen: ingrijire medicala la domiciliu, … este o categorie de web site-uri cu caracter simplu. Desigur, daca avem unu sau doua cuvinte cheie. Insa, daca pe langa cuvantul ” ingrijire medicala ” apar si alte sub cuvinte sau sub categorii de cuvinte gen: medical, pansamente, injectii, … etc, atunci discutam de cu totul alte tarife. Fiecare subcategorie in parte trebuie realizata ca si o pagina web completa. Vezi mai jos cat costa!

Cat costa un site web bazat pe cuvinte cheie?

Un pret bazat pe un singur cuvant cheie gen: ingrijire medicala … costa intre: 750€ si 1.250€ sau chiar mai mult. Diferenta de pret poate fii data de aspectul site-ului, numarul de imagini folosite sau textele utilizate. Dar si de cuvintele cheie sau nr de pagini realizate.

Daca aceluiasi web site ii vom adauga si un al treilea cuvant cheie gen: la domiciliu, pansamente, injectii, etc …, pretul poate evolua intre 1.250€ si 2.000€ cu usurinta. Combinatia de cuvinte cheie poate avea unu factor important in clasificarea unui site web pe Google.

Pentru crearea unui site web de anvergura, gen e-commerce, mai multe resurse fizice sau de munca in echipa pot fii utilizate. Daca pentru un site de prezentare platim in medie 1.000€ , … pentru un site de tip portal, e-commerce platim intre 3.000€ si 25.000€ cu usurinta.

Atentie! … Un site web de o asemenea anvergura este conceput din mai multe strategii de promovare. Printre care: facebook, youtube sau alte platforme gen Linkedin. Cu cat utilizam mai multe resurse oferite gratuit de aceste platforme cu atat avem mai multe sanse de reusita. Un site web nu inseamna doar crearea lui de catre un dezvoltator web ci si implicarea ta prin diferite postari.

Ca fost angajat Google France acum 15 ani, am realizat un numar impresionant de portaluri, web site-uri sau magazine virtuale in peste 10 tari. Toate bazate pe inteligenta SEO. Azi, propun servicii optimizate si companiilor din Romania!

Dan Jan

NOTA: Realizarea unui site web de calibru care sa atraga utilizatori de pe Google sau Bing necesita o dezvoltare diferita. Dezvoltarea difera fata de un site web clasic de prezentare. Fiecare continut sau imagine publicata pe un site web poate atrage utilizatori de continut si implicit clienti. Conceperea unui site de succes se face inca de la cumpararea domeniului sau a gazduirii!

Optimizare seo inteligenta
Optimizare seo inteligenta

Care este tariful unei agentii web pentru realizarea unui site web la cheie?

Tarifele pentru un site web la cheie propuse de o agentie web pot fii diferite fata oferta unui freelancer. Daca un freelancer nu are cheltuieli gen: chirie birou, incalzire, curent,…etc, nu putem spune acelasi lucru si despre o agentie web. De regula, intre un pret de agentie web si unul de freelancer exista o diferenta intre 10 si 20%. Acest pret ajungand chiar si la 30% sau poate mai mult.

Daca un freelancer percepe in medie 1.000 EUR pt un site web, o agentie poate cere 1.500 EUR pentru acelasi serviciu. Insa, un freelancer nu poate propune servicii gen: gazduire web, servere, strategii marketing sau multe alte optiuni cum ar fii: abonamentul lunar sau anual.

Sitewebmag

NOTA: Unul dintre dezavantajele unei agentii web este faptul ca pun mare acces pe un site tehnic. Deasemenea,… colorat, placut sau atragator fara sa se bazeze mai mult pe seo. Problema unei agentii web este aceea ca ofera o solutie nu tocmai corecta clientului. Acesta este atras de culorile web site-ului si crede ca a obtinut un site perfect.

Cat costa un freelancer si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Un freelancer este limitat cand vine vorba de un concept de o anvergura mai mare. Chiar daca este un expert seo sau un web master renumit, un freelancer lucreaza pe cont propriu ca pfa, srl sau online fara angajati. Acesta percepe tarife reduse cu pana la 30% fiind limitat la unu sau cel mult doua proiecte pe luna. O agentie web insa, este bazata pe munca in echipa si poate oferii solutii mult mai avansate din punct de vedere tehnic, media sau promovare.

NOTA: Un freelancer este limitat ca si echipa dar este disponibil mai tot timpul. De regula, freelancerii lucreaza de acasa si propun o disponibilitate mai mare la comunicare prin mesaje, whatsapp sau telefonic in comparatie cu o agentie web.

Intre o agentie web si un freelancer, diferentele sunt evidente. Insa, fiecare parte are avantajele sale. Daca un freelancer specializat in seo ofera solutii performante de clasificare pe Google, o agentie web specializata in web design ofera doar logo, culori, imagini sau un site placut.

Sitewebmag

Care este diferenta de pret intre un site web clasic si unul e-commerce?

Diferenta de pret intre un site web de prezentare si unul e-commerce este cuprinsa intre 50 si 100%. Daca pentru un site de prezentare ai nevoie de maxim 10 pagini, pentru unul de tip e-commerce este nevoie si de pagini clasice de prezentare dar si de produse. Numarul de pagini realizate se poate dubla cand vine vorba de un e-commerce.

Diferenta de pret intre cele doua tipuri de site-uri este de aproximatix 100% insa aceasta poate fii mult mai mare in anumite cazuri. Pentru site-uri de tip Magazin Virtual cu peste 10 produse, diferenta de pret poate ajunge si la 200%. Sa luam un site web clasic de 10 pagini care poate costa 500 de euro fara seo si un site de tip magazin online care contine cele 10 pagini + alte 10 pagini cu produse. Intre cele doua web site-uri este o diferenta de 10 pagini.

Ca sa fiu mai bine inteles, un produs este conceput si inteles de catre motoarele de cautare ca si o pagina web. Cu cat adaugam mai multe produse pe un site web cu atat muncim mai mult!. Exista produse simple pe care le putem adauga in maxim 30 minute. Si produse SEO optimizate la care se poate lucra chiar si o zi intreaga.

Daca pentru un site de prezentare platim intre 500 si 750 EUR, pentru unul e-commerce vom platii dublu sau triplu!

Cum aflu cat costa un site web pentru afacerea mea?

Pentru a afla cat costa un site web, trebuie sa notezi pe o hartie cam tot ce doresti. Fiecare indiciu, poza, text, descriere, etc inseamna costuri. Cu cat sunt mai multe de adaugat, cu atat costa mai scump. In general, fiecare site contine aproximativ 10 pagini fara articole, produse sau diferite formulare de contact. Daca aveti o afacere care contine categorii de servicii principale + subcategorii, atunci costurile sunt mai ridicate.

Iata mai jos cateva criterii de preturi site web

 1. De regula, o pagina cu 2 poze intre 300 si 1500 de cuvinte costa intre 35 euro si 75 euro. Pret in functie de complexitate, destinatie sau timpul alocat. In general, o pagina web unica de tip seo cu text unic costa 50 de euro.
 2. Un articol stufos de tip seo cu 4 poze, 5 titluri, link-uri externe si interne, texte inteligente, costa 100 euro. Aceste articole fac parte din strategia de marketing natural de promovare a unui site web. Datorita unui articol stufos si bine definit, puteti atrage clienti timp de 5 ani.
 3. O platforma de santiere online destinata sa puna un anteprenor in contact cu un client poate costa si 5.000 EUR. Aceste web site-uri sunt extrem de complexe si pot atrage un numar mare de utilizatori. Crearea unui asemenea site necesita timp, spatiu web, viteza net si o gazduire pe masura. In retur, aceste portaluri pot aduce beneficii considerabile.
 4. Un site web specializat in Tamplarie Aluminiu promovat natural pe o anume regiune ajunge la 2.500 EUR. Aceste web site-uri cu caracter exact si o tinta definita zonala pot fii compuse din peste 30 de pagini. Aceste pagini de sub categorie sunt compuse din: ferestre, usi, balcoane, terase, pereti cortina sau placari cu alucobond.
 5. Un magazin online de tip e-commerce cu produse la vanzare realizate cu descriere seo ajunge si la 10.000 EUR. Desigur, 10 mii este o suma destul de mare insa, ca un magazin online sa fie profitabil trebuie multe produse. Cu cat ai mai multe tipuri de produse cu atat ai sanse mai mari sa iti maresti cifra de afaceri.

Ce este un site web gratuit sau ieftin?

Daca nu stiai inca, exista posibilitatea sa iti creezi un site web gratuit sau ieftin. Pentru realizarea unui site web gratuit totusi ai nevoie de cateva cunostinte la nivel de texte sau poze. Este bine sa ai un site web gratuit si sa nu stie nimeni de tine. Un site web gratuit se poate realiza pe diferite platforme gen Wix. Aceste platforme ofera incepatorilor sau celor care nu au un buget detaliat, sa inceapa o aventura pe internet. Desigur, in spatele unui site web gratuit exista si interese ori aceste interese nu sunt partajate cu utilizatorul. In general fiecare parte este in castig!

Iata o lista cu mai multe platforme de creare site web gratuit:

 1. Webnode.com
 2. Webwave.ro
 3. WordPress.com
 4. Flazio.com
 5. Wix.com

Imi aduc aminte cand am inceput sa realizez site-uri web. Ce tanar eream…., daca nu ma insel, am inceput prin 2006/2007 in Franta. Si eu am cautat variante gratuite, insa dupa cateva luni, mi-am dat seama ca munceam degeaba. De fapt, nu faceam altceva decat sa adauag continut platformei de blog. Nu ma gasea nimeni pe Google!

Dan J
Site web pret - creare site web - agentie web - web site preturi
Site web pret – creare site web – agentie web – web site preturi

Cum aleg un site web compatibil cu afacerea mea?

Alegerea unui site web compatibil cu afacerea ta este o etapa importanta din viata unei companii. Nu de fiecare data un site web este si compatibil sau poate sa dea rezultatele dorite. Exista insa mai multe categorii de site-uri dar si mai multe categorii de anteprenori. Exista anteprenorii care vor cu orice pret un site web cat mai ieftin si companii care vor un site web. Unii vor rezultate altii vor faima! Iar cea de a treia categorie este aceea care nu da nici 2 bani pe un site web.

Alegerea unui site web compatibil se face atunci cand intelegeti cu exactitate ce este si ce face un site web. Cu cat veti intelege mai bine care sunt secretele unui site web cu atat ii veti acorda mai mult timp. Spun asta pentru ca sunt convins ca ati fost si dvs in vacanta la munte sau la mare. Cu siguranta ati cautat pe google ” cazare la pensiune ” sau poate ” cazare la hotel „. Indiferent ce ati cautat, ati gasit cazare cu siguranta. Intrebarea se pune, de ce ati gasit cazare fara sa cunoasteti un nume de companie sau de hotel!?

Orice afacere are nevoie de un site web

Acum cateva zile, am discutat cu un coleg care si-a deschis un service auto in urma cu 3 luni si erea foarte mirat de faptul ca are cel mai frumos si amenajat service din oras doar ca nu prea sunt clienti. L-am ascultat cu atentie apoi i-am pus o intrebare simpla: cand ai fost in concediu la Herculane, cum ai gasit o camera de hotel?

Sitewebmag

NOTA: Indiferent ca ai un service auto modern, recenziile fac diferenta. Daca nu te gaseste nimeni pe net cu siguranta cifra ta de afaceri scade. De ce? … in zilele noastre, toate cautarile noastre cotidiene se fac pe Google. De regula, utilizatorii de continut cauta recenzii la fel cum poate ai cautat si tu!

In concluzie: Alegerea unui site web este o decizie benefica pentru orice companie indiferent de tipul sau de serviciile oferite. Nu trebuie neglijat sub nici-un aspect schimbarile de generatie cu care ne confruntam sau care s-au confruntat parintii nostri. Alegerea unui site web pentru compania ta se poate face impreuna cu un expert seo. Cu ajutorul acestuia vei alege un nume de site web si vei stabili un tip de continut sau de imagini. Daca ati alege voi singri un nume de domeniu, veti merge in proportie de 99.99% pe numele companiei voastre: Medrexsrl.com. Adica ati cumpara un domeniu de aruncat la gunoi!